Akoestiek Comfort voor rust tijdens het eten

  • Posted on: 27 March 2019

Akoestiek ComfortTM richt zich op het verbeteren van de akoestiek binnen kantoor-. zorg- en horecaomgevingen_ Hiervoor zet de expert uit Alphen aan den Rijn onder meer akoestische sluizen en absorberende panelen in. Wat de middelen naast hun akoestische waarde gemeen hebben? Ze zijn esthetisch zeer verantwoord. Akoestiek ComfortTM brengt rust in de tent. Akoestiek Comfort zet producten in die in staat zijn het akoestisch probleem gegarandeerd op te lossen.

Restaurant Klein Hartenstein in Oosterbeek, samen met het naastgelegen Airborne Museum rond de Slag om Arnhem in september 1944 gebruikt als hoofdkwartier voor de 1st Britisch Airborne Division, is sinds 2018 eigendom van Dennis Richter Uitden bogaardt Naast de kaart heeft deze sterrenkok ook het interieur onderhanden genomen. Zijn gasten reageren enthousiast op beide vernieuwingen_ Alleen de akoestiek liet in eerste instantie te wensen over.

'Wij voelden ons echt welkom! Zelfs toen wij om een rustiger plekje vroegen kon dat geregeld worden. Het is erg rumoerig in het restaurant.

'Met veel mensen produceer je veel geluid. Dan mag het geluid wat meer gedempt worden door bijvoorbeeld extra stoffen in de ruimte te verwerken.

'Het restaurant zelf vond ik helaas wel wat rumoerig, waardoor het toch lastig was om mijn tafelgenoot goed te verstaan.


'De verf in dit monumentale pand aan de Utrechtseweg in Oosterbeek was bij wijze van spreken nog niet droog toen ik het eerste telefoontje kreeg', vertelt Gijs van Wijk, eigenaar van Akoestiek ComfortTM 'Met name bij een volle bezetting nam het geluidsvolume in het restaurant op een onaangename wijze toe Eeuwig zonde, want dit restaurant heeft een geweldige ambiance. De open restaurantruimte bestaat uit verschillende verdiepingen: de begane grond met een hoogte van zo'n ver-en-een halve meter,  de entresol en de private diningruimte Deze separate delen krijgen veel geluid te verwerken vanuit de andere ruimtes, met name wanneer er groepen komen lunchen of dineren Om dit geluid te absorberen -uiteraard zonder het karakter van de ruimtes te verstoren en een prettiger eetomgeving te creëren, hebben we gekozen voor toepassing van een verdekt systeemplafond -Rockfon System T24 X TM- Dit is een volledig verdekt plafondsysteem waarmee een elegante, ononderbroken uiterlijk wordt gecreëerd Als plafondplaat is de Rockfon Blanka met absorptieklasse A toegepast.

"Dit plafond is naast een geweldige oplossing voor ongewenst geluid tevens een esthetische verbetering De leidingen die voorheen direct zichtbaar langs het betonnen plafond liepen, zijn volledig weggewerkt Het strakke plafond heeft bovendien een positief effect op de lichtopbrengst En de gasten? Zij genieten in alle rust van hun maaltijd en gezelschap."