Akoestisch comfort bij herinrichting werkomgeving

Bedrijfsnaam: 
OMRON
Plaats: 
Haarlemmermeer

Bij de herinrichting van de etage is in het ontwerp rekening is gehouden met geluid. De verdieping is getransformeerd in een open en transparante werkomgeving. In het herontwerp zijn maatregelen voorgesteld om geluidshinder te voorkomen. Een combinatie van glas- en akoestische panelen zijn toegepast. Hiermee is een nagalmtijd gerealiseerd die past bij de ruimte en activiteiten. Ook is gelet op de spraakverstaanbaarheid. Rekening houdend met de gewenste transparantie, is daarnaast ook gelet op visuele privacy. De aandacht voor en de verbetering van de akoestiek heeft betrekking op zowel de dichte alsook de open ruimten. De akoestiek in combinatie met bijvoorbeeld het licht en de kleuren heeft tot tevredenheid over het resultaat geleid. Dat is de mooiste waardering! 

Fotografie: Hans Morren